I år då jag tänkt hålla igen med inköp av pioner, men det gick inte alls.
Har till idag planterat hela 26 plantor och väntar fortfarande på 4-5 till.
Man kan ju fundera på hur det blev så här många eller så kan man glädja sig åt att vår trädgård kommer ge våra fjärilar, bin och humlor massor av nya matstationer. Det blir ju lite tomt om man “bara” har pioner, så i nya rabatten har tulpaner, narcisser och liljor också fått flytta in. Hittade även en Jasmintry med vackra höstblommande syren liknande vita blommor, som också fått flytta in.
Rabatten är gjord där vi på 90-talet hade en granhäck i dåligt skick. Vi tog bort den och fyllde ut med matjord, som innehöll en massa kirskål som tagit evigheter att få bort. Sen har det fått stå några år och det blev vår nya rabatt. Ca 7-8 meter lång och på bredaste delen ca 3 meter.

Vi har döpt rabatten till Terra Nova.